Νέα κυκλοφορία: «Το αγόρι που κέρδισε τον Χρόνο»

Μόλις κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της Χρυσάνθης Τσιαμπαλή με τίτλο «Το αγόρι που κέρδισε τον Χρόνο» από τις εκδόσεις Ψυχογιός.
Το βιβλίο εντάσσεται στη σειρά Λωτός που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9-11 ετών και όπως δηλώνει και στο εξώφυλλο του τα παιδιά μέσα από την ιστορία του βιβλίου θα μάθουν για τη διαχείριση του χρόνου. Ξεκινά με ένα απόσπασμα από τη «Μόμο» του Μιχαέλ Έντε, το οποίο αναφέρεται στο χρόνο και την παρουσία του στη ζωή μας. Και έτσι από το καθημερινό μυστικό που αποκαλύπτει το απόσπασμα αρχίζει ένα ταξίδι στο χρόνο με το συγκεκριμένο βιβλίο.
 
Το αγόρι της ιστορίας, ο Γιάννης, όπως τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας του αναλώνει τον χρόνο του άσκοπα πολλές φορές και δεν είναι συνεπής στην ώρα του. Όλα θα αλλάξουν όταν οι γονείς του αποφασίζουν ότι ο ίδιος θα είναι υπεύθυνος για τις δραστηριότητες του και εκείνοι δεν θα του υπενθυμίζουν συνεχώς τι πρέπει να κάνει και πότε. Με αυτόν τον τρόπο ξεκινά μια συναρπαστική περιπέτεια για τον Γιάννη, μια που τον επισκέπτεται ο Πολυχρόνης ο χρονοεισπράκτορας, ο βοηθός του Χρόνου και του προτείνει μια συμφωνία. Μια συμφωνία, για να καταφέρει να μάθει το μυστικό: «πώς να κερδίζει τον Χρόνο». Θα καταφέρει ο Γιάννης να γίνει Πρίγκιπας του Χρόνου;
 
Καθώς η ιστορία ξεδιπλώνεται τα παιδιά κατανοούν πόσο σημαντικό είναι να διαχειρίζεσαι σωστά τον χρόνο. Ο ήρωας είναι τόσο όμοιος με όλα τα παιδιά αυτής της ηλικίας! Το στέμμα του πρίγκιπα δεν είναι τόσο σημαντικό, γιατί όπως και ο ίδιος ο Χρόνος πιστεύει : «τα κεφάλια των ανθρώπων δείχνουν ομορφότερα όταν τα στολίζουν δημιουργικές ιδέες και όχι πολύτιμα μέταλλα». Και τα μυστικό του Χρόνου αποκαλύπτεται: «χαρίζοντάς τον σε ό,τι αγαπάμε….να τον κερδίζουμε».
 
Μια ιστορία ευφυής στην σύλληψη της που πέρα από το διδακτικό της στόχο μετατρέπει στιγμές της καθημερινότητας των παιδιών σε μια περιπέτεια που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη ως το τέλος. Και όπως το αναφέρει και ο τίτλος του βιβλίου τα παιδιά που θα διαβάσουν την ιστορία «θα κερδίσουν τον χρόνο» μαθαίνοντας από το πάθημα του ήρωα της αλλά και αξιοποιώντας τον χρόνο τους δημιουργικά μέσα από την ανάγνωση ενός πραγματικά αξιόλογου βιβλίου.